• Alles wil gehoord worden •

de Trainer

Hoi,

Mijn naam is Lucien Staarink. Ik ben opgegroeid in Geldermalsen en woon nu in Enspijk, vlakbij de Linge in gemeente West Betuwe.

Na mijn studie theoretische sterrenkunde in Utrecht ben ik les gaan geven in natuurkunde op de middelbare school, maar ook tijdens mijn studie gaf ik al veel les aan studenten. Al binnen een jaar ben ik overgestapt naar de softwareontwikkeling en later ben ik user experience designer geworden bij ASML. Hier heb ik met plezier zo'n 12,5 jaar in gewerkt.

Daarnaast ben ik ook al sinds 2001 met Zen bezig. Ik heb gemediteerd bij Ron Sinnige, Willem Scheepers, Stefan Coppens en ik ben sinds 2014 leerling van Irène Bakker Rōshi en mediteer bij haar Zen Spiritsangha in Arnhem.

Graag wilde ik iets meer met mijn meditatie-ervaring doen en ook leek het me leuk om weer met groepen te werken, zoals toen ik les gaf.

Ik heb een MBSR-cursus gedaan bij Edith van Rijn en dit sprak me zo aan dat ik de post-hbo-opleiding tot Mindfulnesstrainer aan de Hogeschool Utrecht ben gaan doen. Deze heb ik begin 2013 afgerond, waardoor ik een gecertificeerd Mindfulnesstrainer ben. 

Wat me aansprak in de mindfulnesscursus was vooral het enthousiasme van de medecursisten. Er zaten mensen met chronische pijnklachten, burn-out en mildere stressklachten in de groep. Maar ook mensen die wat meditatie-ervaring hadden of mensen die het gewoon uit interesse deden. En bij ons allemaal had het een eigen uitwerking die weer op een constructieve manier met de groep gedeeld kon worden. 

Na 5 jaar veel particuliere trainingen en bedrijfstrainingen bij ASML en Altran Netherlands te hebben gegeven, leek het me leuk om ook andere trainingen aan te gaan bieden:

Zelf heb ik een vervolgtraining geschreven: Big Mindfulness, welke in mei 2018 voor het eerst liep.

Begin 2018 een opleiding tot trainer Tijdsurfen afgerond: Mindful en intuïtief omgaan met tijd en taken om te leren werken met aandacht en vanuit rust.

In januari 2019 ben ik de meditatiegroep Zen Geldermalsen gestart. En op 9 oktober 2021 ben ik benoemd tot Dharmaholder (Hoshi 法嗣, assistent-leraar) en heb daarmee officiële erkenning gekregen om  les te mogen geven in de Zen.

Sinds 2012 heb ik trainingen & workshops gegeven variërend van bedrijfstrainingen & workshops Mindfulness, Tijdsurfen en Assertiviteit tot particuliere, individuele en online trainingen & workshops Mindfulness, Tijdsurfen, Big Mind/Voice Dialogue, Zen & Stiltedagen.

Ik heb workshops & trainingen gegeven bij ASML, Altran, BrabantZorg, Bakkerij Borgesius, Rabobank & ICTU (via Verbeek Bedrijfstaichi), Arcadis, HuRis, VORM, Accenture, ETP B.V., gemeente Amsterdam, Cals College, Sioux Technologies, Bibliotheek Leerdam, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Saxion Hogeschool, RØSTIG, Rademaker BV, Koningin Wilhelmina College

Bij Zenbijeenkomsten draag ik de paarse Dharmaholderrakusu

Wil je eens vrijblijvend iets proeven van hoe ik lesgeef? Vraag dan de gratis 1ᵉ les Mindfulness aan.


Leg contact met me op LinkedIn als je dat leuk vindt:

linkedin.com/in/lucien-staarink/ 

Lid van beroepsvereninging van Mindfulnesstrainers