• Er is geen waarheid, er zijn alleen perspectieven •

Big Mind & Meditatie

momenteel niet ingepland - geef je interesse door

Het Big Mindproces omgeven door periodes van meditatie

Een dag diep duiken in zelfonderzoek

We zijn in staat om in verschillende sociale situaties verschillend gedrag te vertonen. We schakelen moeiteloos van ouder naar kantoormedewerker naar feestvierder enz. Ook gaan zitten en een mindfulnessoefening doen is een voorbeeld van een schakeling naar een andere toestand.

In Voice Dialogue wordt er heel bewust geschakeld naar een enkel facet van het zelf. B.v. blijdschap of zelfbescherming. Dit ene facet krijgt vervolgens het woord en je zult zien dat het een eigen verhaal heeft. Anders dan het verhaal van de ouder, de kantoormedewerker of de feestvierder. Dit kan je veel inzicht geven en ertoe bijdragen je hele mens-zijn te omarmen. 

De zenleraar Genpo Merzel Roshi kwam op het briljante idee om Voice Dialogue te gebruiken om ook niet-alledaagse facetten uit te nodigen zoals de Onmetelijke Geest (Big Mind), Groot Hart (Big Heart) en Geen-zelf. Door dit te doen kun je soms moeiteloos in een egoloze toestand komen, wat groot spiritueel inzicht op kan leveren.

Werkwijze
Na een openingsrondje zullen beginnen met stille zitmeditatie en loopmeditatie. Vervolgens het eerste blok Big Mind waarin je uitgenodigd wordt om bepaalde delen van jezelf een stem te geven. Zoals de Beschermer, de Scepticus, het Verlangen etc.  We zullen weer afsluiten met stilte. We hebben een uur voor de lunch en wandelen. Na de lunch zullen we weer mediteren, Big Mind doen en mediteren.


Ik geef Big Mind ook in de vorm van de cursus Big Mindfulness, lees hier verder.

Bel, app of mail als je vragen hebt!