• Zet een stap naar achter en schijn het licht naar binnen om jezelf te verlichten •

Eihei Dogen (1200 - 1253) uit de 'Algemene aanbeveling tot meditatie' (Fukanzazengi)

gratis Lezing 'Wat heeft de Stilte ons te zeggen?'

over Stilte, Zen, Boeddhisme & Meditatie

zondag 29 mei, 10:30 - 11:30 uur, in het Rumpts Kerkje

"Stiltedag in het Rumpts Kerkje was een prikkeling van alle zintuigen. Smaak (heerlijke vegetarische lunch), de geurende jasmijn en zoemende insecten.
Lucien geeft een inkijkje in het Zenboedhisme en de gebruiken.
Een heerlijke stille dag!"

Sylvia Bezuijen


Stil zitten en niks doen, wat doet dat met je?

Stilte maakt tegenwoordig niet zo vaak deel meer uit van ons geluidsspectrum. Er is in ons jachtige bestaan altijd wel geluid in de vorm van lawaai, geroezemoes, muziek, gepraat, geronk, geraas, gefluister of zoals nu in het voorjaar, vogelgefluit. Om tegenwoordig stilte te ervaren zul je een stilteplek op moeten zoeken. Waar is het nog stil?

In de Zenmeditatie speelt stilte een belangrijke rol. Ook bij mindfulness is stilte belangrijk. In de cursussen die we verzorgen wordt de stilte regelmatig opgezocht om ook innerlijk op reis te gaan en de stilte in je binnenste te ervaren. Het is een flink avontuur om maar liefst een hele dag gezamenlijk in een groep stil te zijn. Een dag zonder gepraat, geroezemoes, gefluister, muziek of lawaai, wat doet dat met je?

Op 29 mei van 10:30 uur tot 11:30 uur is er in het Rumpts Kerkje de gelegenheid kennis te maken en de sfeer van het kerkje te proeven. Er zal verteld worden over de de rol van Stilte en er kan ingegaan worden op vragen over Zen, Boeddhisme, Mindfulness en meditatie.

Deze zondagochtendbijeenkomst vindt plaats in het Rijksmonumentale Rumpts Kerkje waar stilte nog deel uit maakt van het geluidsspectrum. Nadien drinken we samen in de mooie tuin een drankje.

Als de Stilte je iets te zeggen heeft, dan ben ook je welkom op een Stiltedag, zoals de Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje op 30 oktober 2022.

• Lichaam en geest zullen vanzelf wegvallen en je oorspronkelijke gezicht zal verschijnen •

Eihei Dogen (1200 - 1253) uit de 'Algemene aanbeveling tot meditatie' (Fukanzazengi)